Zwemles voor autistische kinderen

Zwemles voor autistische kinderen:

Een speciale doelgroep bij Zwembad De Dubbel zijn kinderen met stoornis in het autistisch spectrum. Het betreft bijvoorbeeld kinderen met Asperger, PDD-Nos, klassiek autism en AD(H)D. Voor deze kinderren hebben we aparte zwemuren.

Doel:

Veel autistische kinderen hebben moeite met het volgen van de reguliere zwemlessen. Het zwemmen met autistische kinderen vereist individuele begeleiding, welke bij de reguliere zwemlessen niet altijd geboden kunnen worden. Naast het bij brengen van zwemvaardigheden is het natuurlijk ook van belang, dat de kinderen plezier hebben en zwemles krijgen in een voor hun vertrouwde, gestructureerde en veilige omgeving.

Deelnemers:

Kinderen met een stoornis in het autistische spectrum kunnen deelnemen aan de lessen. Bij Zwembad De dubbel is het ook mogelijk dat kinderen vanuit de reguliere groepslessen overstappen naar het autistische zwemmen, omdat ze daar beter op hun plaats zijn. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Er zijn kinderen die ondanks hun handicap prima kunnen functioneren in een ‘reguliere’ zwemgroep. Zwembad De Dubbel is in staat om uw kind zwemles op maat te geven.

Wachtlijst:

Voor autistische kinderen hebben wij een aparte wachtlijst. U kunt uw kind inschrijven voor de wachtlijst doormiddel van een inschrijfformulier. Deze kunt u ingevuld versturen naar info@zwembaddedubbel .nl of afgeven bij de kassa. Voor het indelen van uw kind, nemen wij eerst contact met u op om te overleggen in welke groep uw kind het beste past.

Kosten:

Dit wordt per kind beken.

1 op 1 = 10 x ½ uur = €310,00

1 op 2 = 10 x ½ uur = €288,00

1 op 3 = 10 x ½ uur = €265,00

Tijden:

Van maandag t/m zaterdag zijn er mogelijkheden tot het volgen van zwemles, dit gaat in overleg.

Wie geven de zwemlessen:

Al onze zwemlessen worden verzorgd door gediplomeerde zwemonderwijzers.