Zwemles voor autistische kinderen:

Een speciale doelgroep bij Zwembad De Dubbel zijn kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Het betreft bijvoorbeeld kinderen met Asperger, PDD-Nos, klassiek autism en AD(H)D. Voor deze kinderren hebben we aparte zwemuren.

Doel:

Veel autistische kinderen hebben moeite met het volgen van de reguliere zwemlessen. Het zwemmen met autistische kinderen vereist individuele begeleiding, welke bij de reguliere zwemlessen niet altijd geboden kunnen worden. Naast het bij brengen van zwemvaardigheden is het natuurlijk ook van belang, dat de kinderen plezier hebben en zwemles krijgen in een voor hun vertrouwde, gestructureerde en veilige omgeving.

Deelnemers:

Kinderen met een stoornis in het autistische spectrum kunnen deelnemen aan de lessen. Bij Zwembad De dubbel is het ook mogelijk dat kinderen vanuit de reguliere groepslessen overstappen naar het autistische zwemmen, omdat ze daar beter op hun plaats zijn. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Er zijn kinderen die ondanks hun handicap prima kunnen functioneren in een ‘reguliere’ zwemgroep. Zwembad De Dubbel is in staat om uw kind zwemles op maat te geven.

Wachtlijst:

Voor autistische kinderen hebben wij een aparte wachtlijst. U kunt uw kind inschrijven voor de wachtlijst doormiddel van een inschrijfformulier. Deze kunt u ingevuld versturen naar info@zwembaddedubbel .nl of afgeven bij de kassa. Voor het indelen van uw kind, nemen wij eerst contact met u op om te overleggen in welke groep uw kind het beste past.

Kosten:

Dit wordt per kind bekeken bij 1 op 1 of 1 op 2 les. Wij gaan er vanuit dat de meeste kinderen kunnen functioneren in een groep van:

1 op 3 = 15 x ½ uur = €292,-

Tijden:

Van maandag t/m zaterdag zijn er privelessen. Vul het inschrijfformulier van de A-lessen in daar staan alle dagen en tijden aangegeven en uw kind wordt opgeroepen bij de eerst volgende gelegenheid.

 

Wie geven de zwemlessen:

Al onze zwemlessen worden verzorgd door gediplomeerde zwemonderwijzers.

 

openingstijden Binnenbad

Banenzwemmen 18 + 

(online reserveren verplicht, vanaf 27 september niet meer noodzakelijk)

Maandag t/m Vrijdag

10.00-11.00 uur

11.00-12.00 uur

Maandagavond en Woensdagavond van 20.15-21.15 uur

Leerlingvolgsysteem

Volg uw kind zijn vorderingen.

zwembad-deDubbel-logo-250-wit

Bezoekadres

Zwembad De Dubbel
Gravensingel 102
3319 ET Dordrecht

Postadres

Zwembad de Dubbel
Postbus 9130
3301 AC Dordrecht

CONTACT

Tel.: 078-6162796
E-mail: info@zwembaddedubbel.nl