Zwemles voor autistische kinderen:

Een speciale doelgroep bij Zwembad De Dubbel zijn kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Het betreft bijvoorbeeld kinderen met Asperger, PDD-Nos, klassiek autisme en AD(H)D. Voor deze kinderen hebben we aparte zwemuren.

Doel:

Veel autistische kinderen hebben moeite met het volgen van de reguliere zwemlessen. Het zwemmen met autistische kinderen vereist individuele begeleiding, welke bij de reguliere zwemlessen niet altijd geboden kunnen worden. Naast het bij brengen van zwemvaardigheden is het natuurlijk ook van belang, dat de kinderen plezier hebben en zwemles krijgen in een voor hun vertrouwde, gestructureerde en veilige omgeving.

Deelnemers:

Kinderen met een stoornis in het autistische spectrum kunnen deelnemen aan de lessen. Bij Zwembad De dubbel is het ook mogelijk dat kinderen vanuit de reguliere groepslessen overstappen naar het autistische zwemmen, omdat ze daar beter op hun plaats zijn. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Er zijn kinderen die ondanks hun handicap prima kunnen functioneren in een ‘reguliere’ zwemgroep. Zwembad De Dubbel is in staat om uw kind zwemles op maat te geven.

Wachtlijst:

Voor autistische kinderen hebben wij een aparte wachtlijst. U kunt uw kind inschrijven aan de kassa van het zwembad. Voor het indelen van uw kind, nemen wij eerst contact met u op om te overleggen in welke groep uw kind het beste past.

Kosten:

Dit wordt per kind bekeken bij 1 op 1 of 1 op 2 les. Wij gaan er vanuit dat de meeste kinderen kunnen functioneren in een groep van:

1 op 3 = 15 x ½ uur = €322,50

Tijden:

Van maandag t/m zaterdag zijn er privélessen. Vul het inschrijfformulier van de A-lessen in daar staan alle dagen en tijden aangegeven en uw kind wordt opgeroepen bij de eerst volgende gelegenheid.

 

Wie geven de zwemlessen:

Al onze zwemlessen worden verzorgd door gediplomeerde zwemonderwijzers.

 

openingstijden Buitenbad 6 mei tm 13 juli

Banenzwemmen Binnenbad*

Maandag t/m Vrijdag

10.00-11.00 uur

11.00-12.00 uur

* reserveren verplicht

 

Banenzwemmen Buitenbad 

Maandag t/m Vrijdag

10.00-12.00 uur

19.00-20.00 uur (18+)

Recreatiefzwemmen

          Ma, Din, Don, Vrijdag 15.00-18.00 uur

Woensdag 14.00-18.00 uur

Zaterdag 13.00-16.45 uur

Leerlingvolgsysteem

Volg uw kind zijn vorderingen.

zwembad-deDubbel-logo-250-wit

Bezoekadres

Zwembad De Dubbel
Gravensingel 102
3319 ET Dordrecht

CONTACT

Tel.: 078-6162796
E-mail: info@zwembaddedubbel.nl